Uusi opetussuunnitelma 2018

Kaikissa Suomen musiikkioppilaitoksissa otetaan käyttöön uusi taiteen perusopetuksen opetussuunnitelma 1.8.2018 alkaen. Jokainen oppilaitos muovaa oman opetussuunnitelmansa opetushallituksen määrittelemien kriteereiden pohjalta näköisekseen.

Oma opetussuunnitelmamme on räätälöity mittatilaustyönä AKMO:n OPS-työryhmän ja opettajien kesken, musiikkiopiston rehtorin johdolla. Se edustaa uutta ja innovatiivista lähestymistapaa taiteen perusopetukseen, kattaen skaalan varhaisiän musiikkikasvatuksesta syventäviin opintoihin. Uudistus tuo musiikinopetuksen kertaheitolla vastaamaan tämän päivän vaatimuksia - oppilaslähtöisesti!

Opetussuunnitelma on astunut voimaan 1.8.2018. Alla voit tutustua AKMO:n tulevan OPS:in pääpiirteisiin esitteen kautta, tai voit ladata koko opetussuunnitelman PDF-tiedostona.

Opinnot jakautuvat kolmeen osaan, varhaisiän musiikkikasvatukseen, perusopintoihin ja syventäviin opintoihin.

Voit ladata tietoa uudesta opetussuunnitelmasta olevista linkeistä:

AKMON OPS 2018 ESITE (pdf)

AKMON OPS 2018 KOKONAISUUDESSAAN (pdf)


Käytännön infoa lukuvuodelle 2018-2019


Uuden opetussuunnitelman mukainen opintopolku on nyt ensi kertaa oppilaiden käytössä, ja kysymyksiä saattaa taatusti ilmaantua omien opintojen etenemisen suhteen, varsinkin näin lukuvuoden 2018-2019 kynnyksellä. Tässä kuitenkin muutamia vastauksia jo heränneisiin kysymyksiin. Kysymyksiin vastataan sitä mukaa kun niitä tulee. Voit lähettää halutessasi oman kysymyksesi uuteen opetussuunnitelmaan liittyen osoitteeseen kalle.santanen@akmo.fi


Jatkuvatko mupet?
Eivät jatku. Entiset mupet korvaantuvat uusilla musapajoilla. Musapajoihin ilmoittaudutaan Eepoksen kautta. Kirjautumalla Eepokseen, näet musapajavalikoiman omalla paikkakunnallasi. Lukemalla musapajaryhmän kuvauksen, tiedät missä vaiheessa opintoja/minkä ikäisille oppilaille se on tarkoitettu. Musapajoihin ilmoittaudetaan Eepoksen kautta viikon 33-34 aikana.

Mihin katosi muskari?
Ei huolta, varhaisiän musiikkikasvatusryhmien nimi on vain muuttunut. Entisen muskarin kaltaista toimintaa löydät nyt musamajasta tai valmentavasta musapajasta. Kaiken tarpeellisen infon varhaisiän musiikkikasvatuksesta löydät päävalikon "Opinnot" kohdasta klikkaamalla Musamaja ja Valmentava musapaja -osiota.

A-pu-va, Eepos-tunnukseni ovat hukassa!?
Eepos tulee näyttelemään jatkossa erittäin tärkeää roolia opinnoissa. Eepoksessa tullaan ilmoittautumaan mm. musapajoihin tai kursseille, ylipäänsä kaikkiin musiikkiopiston tarjoamiin opintovaihtoehtoihin. Eepokseen tulevat myös oppilaiden instrumenttikohtaiset/henkilökohtaiset taitotaulut, joita seuraamalla voi niin oppilas kuin huoltajakin seurata opintojen etenemistä. Jos tunnuksesi on hukassa, voit tiedustella niitä toimistosta. Instrumenttioppilaiden tunnukset saat Hertta Isoviidalta, ja varhaisiän musiikkikasvatuksen oppilaiden tunnukset saat ottamalla yhteyttä Kalle Santaseen. Muista pitää tunnukset tallessa :)

Musiikkiopiston lähettämät sähköpostit eivät tule perille?
Tärkeintä on pitää oma yhteyssähköpostiosoite Eepoksessa ajan tasalla. Sähköpostit lähetetään siihen osoitteeseen, jonka huoltaja on Eepokseen itse kirjannut. Tarkasta tarvittaessa myös oman sähköpostisi roskaposti- tai muut suodattimet. Hyvä on myös pitää huolta, ettei oma sähköpostilaatikko ole täynnä. Näin on nimittäin tapahtunut yhden jos toisenkin kerran ;)